Johnny og mange andre svedte i en god sags tjeneste


Lokomotivfører Johnny Mortensen var en af de mange deltagere i en bike event i ROFI-Centret, hvorfra overskuddet går til Scleroseforeningen

Til daglig arbejder 51-årige Johnny Mortensen som lokomotivfører i selskabet GoCollective (tidligere Arriva). I en god sags tjeneste for ham personligt og for det ansvarsfulde job på skinnerne holder han sig i rigtig god form fysisk og mentalt ved hyppig og forskellige former for træning i ROFI Fitness.

Som Johnny siger: - Mange ting går meget lettere, når man motioner jævnligt og holder sig i rimeligt god fysisk form. Ikke mindst for en lokomotivfører, der har meget stillesiddende arbejde og gerne vil undgå at blive for fed!

Lørdag den 28. september svedte Johnny med pulsen helt oppe i en anden god sags tjeneste. Han var en af de omkring 100 deltagere i den bike event i ROFI-Centrets multisal, hvorfra overskuddet går ubeskåret til Scleroseforeningen.

- Min motivation og inspiration til at deltage i eventen i dag er todelt. For det første vil jeg gerne være med til at støtte det gode initiativ i en god sags tjeneste for dem, der er ramt af sclerose. For det andet nyder jeg at svede på den måde med god musik som kulisse, god energi og et godt socialt samvær med mange andre, som man får gode snakke med undervejs. Min kone og jeg har efterhånden deltaget i en del events af den art rundt i landet, og for os er det dejligt at opleve, at vi i Ringkøbing med dette arrangement bestemt kan være med blandt de bedste, understreger Johnny Mortensen.

Hans hustru er Pia Vestergaard, som mange i øvrigt kender bl.a. som byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune. Pia er bike instruktør i ROFI-Centret og var også på scenen som instruktør i den femte time af eventen, der strakte sig over seks timer.

Eventen fra idé til handling

For en pris på 600 kr. pr. bike (cykel) kunne man deltage i eventen i ROFI-Centret. Til arrangementet blev der ”solgt” i alt knap 40 bikes, hvoraf de fleste blev delt af to-tre deltagere i forløbet på seks timer fra kl. 10 til kl. 16. Det vil sige, at der alt i alt var omkring 100 deltagere i eventen. Undervejs i forløbet var der seks instruktører – fire fra lokalområdet (Christina Halkjær, Pia Vestergaard, Berit Simonsen og Line Knoth) og to instruktører udefra. De 40 bikes til arrangementet blev stillet gratis til rådighed via et godt samarbejde mellem Tarm Idrætscenter, Hvide Sande Hallen og ROFI.

Idémagerne til og tovholderne på eventen i ROFI-Centret var Christina Halkjær, der er bike instruktør i Hvide Sande Hallen, og lederen af ROFIs Fitnesscenter, Ulla Birkmose.

- I 2015 arrangerede vi en stor bike event i Hvide Sande Hallen, hvor der var 60 bikes til rådighed. Det var en god succes. Så kom coronaen nogle år efter. Her i 2024 syntes jeg, at tiden var inde til en gentagelse under en eller andet form. Med de faciliteter, der er i ROFI-Centret, lå det lige til højrebenet at kontakte Ulla. Hun var i den grad med på ideen. Og jeg vil gerne understrege, at det er hende, der har trukket den største del af læsset i planlægningen af og forberedelserne til eventen, fortæller Christina Halkjær.

”Ikke i vores egne lommer”

Ulla og Christina besluttede, at der skulle være tale om en indsamlings-event – altså et arrangement, hvorfra overskuddet skulle gå til et velgørende formål, der kunne komme mange til gode. Her er deres overvejelser:

- Vi var enige om, at det skulle være et arrangement, hvor overskuddet ikke gik ”i vores egne lommer” – altså i vores respektive foreningers/hallers kasser. Vi drøftede frem og tilbage, hvem vi skulle tilgodese med et eventuelt overskud, og vi landede på Scleroseforeningen. Bl.a. fordi vi kender flere, der har sclerose tæt inde på livet, f.eks. Berit, der er bike instruktør i ROFI. Og desuden i en naturlig forlængelse af, at ROFI tidligere på året lagde rammer til et arrangement med Eskild Ebbesen og Line Knoth fra ”Cykelnerven”, hvorfra overskuddet også gik til Scleroseforeningen,  

- Vi er meget glade og taknemlige for den store opbakning, der har været fra hele Jylland til denne event. Om vi på et tidspunkt vender tilbage med en gentagelse? Det vil vi bestemt ikke afvise, siger Ulla og Christina.

De retter også en stor tak til dem, der på forskellig vis har sponsoreret og støttet  eventen. Det er: Landbobanken, Kvickly, Cykelnerven, Tarm Idrætscenter, Hvide Sande Hallen, Skousen og ROFI.

 

  Det kørte på skinner for Johnny ved eventen i ROFI-Centret, hvor han med ganske få pauser gav den gas på biken for fuld styrke i tre samfulde timer. 
Der var 40 bikes og omkring 100 deltagere i eventen i ROFI-Centrets multisal.  
  De var idémagere og tovholdere på bikeeventen i ROFI-Centret. Til venstre Christina Halkjær, der til daglig er bike instruktør i Hvide Sande Hallen, og Ulla Birkmose, der er daglig leder af ROFIs Fitnesscenter.
Lyd, lysshow og musik er den helt afgørende kulisse, når der er bikeevents. Brian Ebbensgaard arbejder til daglig i Holmsland Maskinforretning, men har som DJ ansvaret for events af den art som bibeskæftigelse. Han styrede med kyndig hånd og det store overblik den del af eventen i ROFI-Centret.  
  Der var seks instruktører ved bikeeventen. Fire af dem var fra lokalområdet. To instruktører var hyret udefra, bl.a. Hans Klarsø fra Fredericia. Han er tilknyttet Intelligent Cycling, der er en platform for indendørs gruppecykling. Hans Klarsø uddanner instruktører over hele landet og er selv instruktør på events rundt omkring. Han var imponeret over tilrettelæggelsen af og opbakningen i ROFI-Centret.